Bismi hi Te ala


    87.Suretu El A'la

    Share
    avatar
    SHEBBIR

    Broj komentara : 1409
    Mjesto : Dunja
    Registration date : 08/11/2008

    87.Suretu El A'la

    Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 22:51

    87.Suretu El A'la

    Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

    1. Madhëroje emrin e Zotin tënd të Lartë!
    2. I cili krijoi dhe përsosi,
    3. Dhe i cili përcaktoi e orientoi,
    4. Dhe i cili mundësoi mbirjen e kullosës;
    5. E pastaj atë e bëri mbeturinë të zezë.
    6. Ne do të lexojmë ty e nuk do të harrosh (Kur’anin).
    7. Përveç asaj që All-llahu dëshiron. Ai e di të haptën e të fshehtën.
    8. Dhe Ne do ta lehtësojmë ty më të lehtën.
    9. Pra këshillo aty ku këshilla bën dobi.
    10. Do të këshillohet ai që ka frikë,
    11. Ndërsa do të shmanget më i keqi,
    12. I cili do të hyjë në zjarrin e madh.
    13. Pastaj nuk do të vdesë në të, por as nuk do të jetojë.
    14. Ka shpëtuar ai që është patruar.
    15. Që e përkujton emrin e Zotit të vet dhe falet.
    16. Po ju i jepni përparësi jetës së dunjasë,
    17. Ndërsa ahireti (amshimi) është më i mirë dhe e përjetshëm.
    18. Vërtet kjo ishte në broshurat e lashta:
    19. në broshurat e Ibrahimit dhe të Musait.

      Ora është Wed 21 Feb 2018 - 17:54